První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

17. listopad: Evropa dnes stojí společně proti diktatuře nadnárodního kapitálu

17. listopad se v posledních letech stával vhodnou příležitostí k protestům vůči polistopadovým poměrům v naší zemi. Rok 2013 byl ovšem tak trochu jiný, lidé asi mají co jíst, tak jsou spokojeni. To nám ale nestačí. Jediným, kdo byl tedy připraven v Praze otevřeně kritizovat poměry v České republice, byla Dělnická mládež, která ve spolupráci s dalšími nacionalisty a mateřskou Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS) připravila protirežimní protest ve spodní části Václavského náměstí. Samozřejmě bychom raději náš protest zahajovali v lukrativnější horní části náměstí. Tu si ovšem zabrali lidé okolo inicitavy Proalt, kteří však ke své akci bůhví proč nepřistoupili. I tak mohla naše projevy vyslechnout spousta kolemjdoucích, kteří třeba neměli namířeno přímo na naši akci.


Polistopadový vývoj v naší domovině je pro nás opravdu jednou velkou tragédií. Proto cítíme, že je naší povinností připomínat lidem skutečnost, že se změnou režimu nepřišla očekávaná obměna vládnoucí garnitury. Vládnou nám stále stejní parazité, dnes schovaní za rouškou demokracie a liberalismu a chráněni zákony, které jim dovolují okrádat tento lid a drancovat naši zemi.

Samotnou akci zahájil svým projevem předseda DSSS Tomáš Vandas, který nešetřil kritikou vládnoucích politiků. Za zmínku ovšem stojí i Pierre Dornbrach, který promluvil za mládežnickou organizci Národnědemokraické strany Německa - Junge Nationaldemokraten (JN). Mladí národní demokraté přijeli v poměrně početné sestavě podpořit naše tuzemské snahy a vyjádřit nám podporu. Představili i svůj transparent a několikrát nám zdůrazňovali své přátelské postoje vůči našemu národu navzdory třetími osobami podsouvané a iracionální řevnivosti. "Náš cíl se jmenuje svobodná Evropa národů zbavená diktatury nadnárodního kapitálu," zdůrazňoval ve svém projevu místopředseda JN. (O návštěvě delegace JN v Praze přineseme samostatnou podrobnou reportáž.)


Před začátkem pochodu jsme sami pečlivě zvažovali, zda-li jej i při nepříliš vysoké účasti vůbec uskutečnit. A můžeme být jedině rádi, že jsme od něj neupustili. Po dlouhé době se podařilo sestavit vizuálně reprezentativní blok obepjatý výmluvnými transparenty, který zároveň konečně skandoval, alespoň v naprosté většině případů, hesla, která byla připravena. To, že se našlo ještě pár jedinců, kteří občas vykřikli nesouvisející hesla či jinak negativně vyčnívali, nemění nic na velmi pozitivním dojmu z organizace pochodu a kvalitního složení účastníků.

"Hesla připravená ke skandování:
Identita - mládež - revoluce
Postavme se vládě - proti její zradě!
Vláda peněz - zánik tradic
Sametový podvod, sametový podvod..."

Po ukončení shromáždění jsme se dočkali pro nás už obvyklé obstrukce ze strany represivních složek státu, kdy tentokrát byli z davu vyvedeni naši zahraniční hosté z Německa, aby byly opsány jejich iniciály do kartotéky tajné policie. Svoboda v naší zemi existuje jen na papíře, ale to pro nás není žádná novinka. Na opravdodvou revoluci si ještě musíme počkat, ale to je nám právě tou nejlepší motivací ke koncepční práci, která je právě mnohým hurá aktivistům, kteří se jen stěží dočkají viditelných výsledků, cizí.

Dnes už o přežití nebojuje pouze národ, dnes už bojuje Evropa jako celek. Buď zanikne a s ní i duch evropské kultury, nebo povstane a bude kráčet znovu k bývalé velikosti.

Evropa - mládež - revoluce


|Autor: Redakce|Zdroj: delnickamladez.cz|20.11.2013|