První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Marian Kotleba vyhrál bitvu. Vyhraje i válku?

Ano, je to tak, Marian Kotleba vyhrál ve druhém kole voleb do VÚC a stává se županem Banskobystrického samosprávného kraje. Oproti Vladimíru Maňkovi získal 71 397 hlasů, což představuje 55,5 %. V absolutním počtu hlasů má po Frešovi druhý nejsilnější mandát, přičemž je třeba zdůraznit, že volby v tomto kraji měli suverénně nejvyšší účast. Podstatné je i to, že Vladimír Maňka získal při stejné účasti méně hlasů než v prvním kole!


I když se po prvním kole rozpoutala proti Marianu Kotlebovi v médiích kampaň, která snad na Slovensku ještě neměla obdoby, nestačilo to. Nálepkování a strašení fašismem nezabralo a lidé si zvolili člověka, který způsobuje kavárenským pisálkům a "standardním" politikům epileptické záchvaty. Demokracie nám nějak selhává, lidé očividně nevědí, co od dobroty. Tolik jistoty jim už asi leze pořádně na mozek.

Už teď se těším na novinářské výplody a reakce "lidskoprávních aktivistů", tedy alespoň od těch, které mrtvice neposlala na smetiště dějin. Určitě budou proklínat "túto krajinu" a "tento národ", ale zbytečně. Ukázalo se, že váha jejich slov nemá téměř žádný vliv na slovenskou společnost. Jsou to pouze hlasití křiklouni s jidášskími groši v kapsách.

Pojďme však zpět k Marianovi. I když je vítězství ve volbách do VÚC jeho dosavadní největší politický úspěch, nese s sebou i trpkou příchuť. Netřeba totiž zapomínat na to, že proti němu stále ještě stojí zástup všech ostatních "standardních" politiků, kteří mu v řízení kraje budou dělat všemožné překážky, a to jen proto, aby náhodou neprosadil změny, které by mu zvýšily oblíbenost mezi lidmi.

Je zajímavé, jak se najednou dokáží spojit protichůdné politické síly, když se objeví na scéně někdo, kdo nehodlá hrát jejich divadélko. Jsem zvědavý, jestli tuto směsku nazve pan Fico "levicově - pravicový" slepenec. A když už jsme u Fica. Pamatujete si na Ficův výrok, který byl adresován Ludvíku Kanikovi, když ten získal v prvním kole méně hlasů než Marian Kotleba? řekl:

"Prohrát s Kotlebou - tak to je tedy vážná věc."

Zároveň navrhl odchod Kanika z politického života. Jsem zvědavý, jestli to navrhne i svému soukmenovců Maňkovi.

V každém případě blahopřeji Marianu Kotlebovi za úspěch ve volbách, ale dodávám, že boj teprve začal. Marian má nyní možnost dokázat, co v něm je a nám nezbývá než doufat, že ho nezlomí moc, která mu byla frustrovanými lidmi svěřena. I když frustrovaní jsou nyní asi jiní.



|Autor: Július Malíř|Zdroj: beo.sk|25.11.2013|