První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Němci v Praze, Češi v Berlíně, ruku v ruce za společnou Evropu (+VIDEO)

Němečtí nacionalisté nejsou naši nepřátelé! To, že lidé žijí v zajetí shora diktovaných předsudků, není žádným tajemstvím. Ještě smutnější je, když pod tíhou falešných dogmat žijí i ti, kteří se sami označují za revolucionáře a novátory. Ale právě skutečnost, že si my nenecháme vtloukat dobou poplatné postoje a jsme si vědomi, že viníkem morálního bahna, které zaplavilo západní svět, není žádný evropský národ, je již dlouho naší silou. Dávat toto najevo je cestou, jak mohou rozkrýt záclonu předsudků i mnozí další.


No a tak v duchu uvědomění si nutnosti budování evropského pouta v boji proti škůdcům Evropy jsme pozvali delegaci mládežnické organizace NPD Junge Nationaldemokraten (JN), tedy vlastně našich protějšků od západních sousedů, na naši protirežimní demonstraci 17. listopadu v Praze. Němečtí Mladí národní demokraté k nám už den předem vyslali početnou delegaci v čele s Pierrem Dornbrachem, který má na starosti vzdělávání členů JN. Pierre nám několikrát zdůrazňoval, že i pro německou stranu jsou dobré kontakty s námi velmi žádoucí a proto věří v dobrý průběh našeho setkání.


Delegace JN a DM se tedy setkaly už v sobotu 16.11.2013 na společném obědě v jedné útulné pražské restauraci. Poté, co jsme naše kamarády ze sousední země ubytovali, jsme se mohli vydat na procházku večerní Prahou, abychom na závěr dne ještě poseděli a vyměnili si vzájemné dojmy a zkušenosti. Národní demokraty z Německa zajímaly naše postoje i problémy, jaké sužují naši zem. My jsme pak byli především zvědaví, jakým způsobem organizačně fungují naši kolegové z Německa, kteří nám přehráli videosestřihy z jejich nejrůznějších akcí. Dostalo se nám opravdu hodně inspirace, kterou, jak jsme si předsevzali, proměníme i v organizační posun uvnitř našeho sdružení.
V neděli ráno se konala v Praze porada krajských zástupců Dělnické strany sociální spravedlnosti, kam jsme přišli společně s našimi hosty; nyní už bez ostychu - jako jednotní kamarádi v boji za evropskou ideu. Po skončení porady jsme se mohli přesunout na místo konání naší protirežimní demonstrace, což byl důstojný vrchol prvního oficiálního setkání zástupců JN a DM. O demonstraci více zde.


Videoreport ze 17.11.2013


Když jsme se v neděli večer loučili, vnitřně se dalo vycítit uspokojení z uplynulého víkendu. Obě strany se přesvědčily, že v druhém mají důstojného partnera, který především stojí s nimi v boji za zcela stejnou věc - nikoliv pouze za svobodu té které země, ale společně za svobodnou Evropu bez diktátu nadnárodního kapitálu. To, co jsme během našeho setkání poznali, dokázal ostatně i skvěle pojmenovat Pierre Dornbrach ve svém projevu na Václavském náměstí.


Tím ovšem naše zahraniční styky neskončily. Hned následující týden byli někteří jednotlivci z nás pozvaní do Berlína při příležitosti tzv. Feuerzangenbowle (zjednodušeně jakési procesí přípravy svařeného vína, nad kterým hoří cukr s rumem), kterého se zúčastnilo nejužší vedení NPD i zahraniční hosté z České republiky a Řecka. Feuerzangenbowle je v Německu stará společenská podzimní tradice.

Následující den jsme využili k prohlídce Berlína a večer nás čekala návštěva mládežnického centra JN v Berlíně, kde jsme se znovu setkali s Pierrem Dornbrachem a dalšími nyní už starými známými. V mládežnickém centru se ten večer totiž konala přednáška řeckého aktivisty o politické situaci v Řecku, na kterou se nám dostalo také pozvání.

Na závěr našeho pobytu v Berlíně, v sobotu 23.11., se konala v hlavním městě Německa demonstrace JN proti přistěhovaleckému vlivu a dopadu, na který doplácí rodilí Berlíňané, což jsme s chutí podpořili. Skvěle disciplinované a důstojné shromáždění proběhlo bez nejmenších komplikací. Na závěr demonstrace proběhla ještě vzpomínka na dva zastřelené aktivisty řeckého Zlatého úsvitu rukami levicově orientovaných vrahů v podobě hymny Zlatého úsvitu a následné minuty ticha za mrtvé kamarády, přičemž vedle sebe vlály vlajky DM, JN, NPD i Zlatého Úsvitu.

Domů jsme se vrátili znovu vnitřně silnější. V nové Evropě národů už nebude místo pro šovinismus, ale ani pro čachry velkokapitalistů. Nová Evropa bude místem pro svobodné národy a sociální spravedlnost. Společně to dokážeme.


Videoreport z berlínské demonstrace za účasti DM



|Autor: Erik Lamprecht|Zdroj: delnickamladez.cz|29.11.2013|