První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Buďte pro tradiční Vánoce


Svátky se nám s koncem listopadu blíží a již teď můžeme okolo sebe sledovat první náznaky přicházejících Vánoc. Bohužel to není všeobecně uvolněná atmosféra, klidnější lidé na ulicích a vkusná výzdoba, ale pravý opak. Všudypřítomný stres, shon, deprese. Linky pomoci a psychologické poradny zažívají svůj vrchol sezóny. Stejně jako banky si užívají zvýšený zájem o jejich zlodějské půjčky. To vše, aby naši nejbližší, měli dostatečně drahé dárky…

Zamysleme se nad tím, co naše tradiční české Vánoce vždy znamenaly. Byly to vždy svátky klidu, míru, spříznění. Dobré vůle i dobročinnosti. Dny, kdy se široké rodiny po celém roce sešly, kdy se po dlouhé době znovu sešli všichni přátelé.

Vyzýváme naše příznivce; i Vy si udělejte tradiční české Vánoce!

- Odmítněte shon a konzumní šílenství předvánočních nákupů. Věnujte svým blízkým zážitek, věc cennou z osobního hlediska. Nepřepočítávejte lásku na peníze. Nepůjčujte si od bank a nezadlužujte se.

- Až budete zvažovat nákup dárků, zkuste preferovat naše české značky.

- Odmítněte veškeré importované cizí zvyky. Nepotřebujeme Santa Clause a soby. Nepotřebujeme anglosaské a jiné zvyky. Máme mnoho svých vlastních krásných a zajímavých tradic. I kdyby jste je neznali, nebojte se je vyzkoušet! Na internetu je návodů dostatek.

- Snažte se sejít s celou Vaší širokou rodinou. Udobřete špatné vztahy.

Nezapomeňte se přes Vánoce věnovat alespoň trochu pomoci potřebným. V České republice je stále okolo 800 000 lidí na pokraji chudoby! Můžete také přispět do naší sbírky.

V dalších dnech proběhne po celém území České republiky velká propagační akce; nebojte se zapojit a sdílejte tento článek se svými přáteli a známými! Děkujeme!


|Autor: Redakce|Zdroj: pro-vlast.org|10.12.2013|