První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

V ukrajinských ulicích se bojuje na barikádách (+VIDEO)

V ukrajinských ulicích vypukly boje na barikádách. Protesty pokračují i přes zákaz, který vláda vyhlásila po víkendových násilnostech. Do města se stáhla obrněná technika armády! Policisté mají povolení odstřelovat demonstranty! Je již údajně sedm mrtvých. Vše se schyluje k večernímu, nejspíše poslednímu a rozhodujícímu útoku.

V neděli se od hlavního průvodu v Kyjevě odpojila skupina několika set demonstrantů a vydala se k budově parlamentu. Když se jim policisté pokusili cestu zahradit, protestující zaútočili kameny, klacky, ale i zápalnými lahvemi. Ukrajinská vláda po tomto násilí přijala opatření, která zakazujou stavbu pódií, ozvučovací aparatury nebo stanů na veřejných prostranstvích. Vláda věří, že pod hrozbou pokut se jí podaří vůli protestujících zlomit.

Zatímco se západoevropská média snaží popsat protivládní protesty na Ukrajině jako volání Ukrajinců po vstupu do EU, tak se na demonstracích stále více objevují červeno-černé prapory tamních nacionalistů. Ve skutečnosti až třetinu protestujících tvoří stoupenci strany Svoboda a národně laděná mládež. Ti jako svůj symbol použivájí právě červeno-černý prapor, stejný jako používali kdysi banderovci v odporu proti Moskvě a bolševickému režimu.

Na pomoc ukrajinským přátelům se vydalo veliké množství ruských aktivistů! Bohužel většina je držena na hranicích. Přesto v kyjevských ulicích po boku domácích bojují i aktivisté z mnoha zemí! Čelí velké přesile. Pokud se dnes večer neudrží, vláda mafiánů - oligarchů, přikročí k represi všech, na koho ukáží. Ukrajina je na pokraji pádu v absolutní temnotu.





|Autor: Redakce|Zdroj: svobodnyodpor.info|23.1.2014|