První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Přijď i ty bojovat za právo na názor, přijď se postavit za evropské vlastence

Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) vyzývá všechny spoluobčany, kterým není lhostejná budoucnost svobody volby v Evropě, aby se připojili k našemu mítinku před velvyslanectvím Spolkové republiky Německo (Vlašská ulice), který proběhne v úterý 13.5. od 18:00.


Mnozí z našich členů zažili rozpuštění původní Dělnické strany, a tak si plně uvědomujeme nebezpečí totalitních praktik vládnoucí elity, která určuje, které strany smí dostat hlasy a pro které strany se nesmí hlasovat. Které předvolební klipy se mohou pouštět a které nesmí spatřit oko diváka. DSSS byla vždy stranou, která bojovala za svobodu názorů. Mnozí naši členové a funkcionáři byli v minulosti také souzeni pouze na základě svých výroků.
Přijďte se i Vy postavit šikaně pronárodních stran a podpořte tak náš boj za Evropu silných a suverénních národů. Pomozte zastavit politické procesy. Podpořte boj za svobodu před německým velvyslanectvím.


Diplomatická nóta Dělnické strany sociální spravedlnosti:

Vážení,

oslovujeme Vás v nanejvýš závažné a znepokojivé věci, kterou jistě představuje svoboda slova, vyjadřování a politické práce v Evropě. Jistě se shodneme, že by v demokratické společnosti měla fungovat pluralita názorů a svoboda myšlenek, které jsou reprezentovány právě politickými stranami. O to více nás šokovala snaha některých Vašich totalitně smýšlejících lidí o zakázání politické strany NPD.

My, čeští vlastenci, považujeme svobodu na názor za nedělitelnou a samozřejmou součást ústavního pořádku každého demokratického právního systému. Sami jsme se setkali s několikanásobným pokusem o rozpuštění naší původní strany, který nakonec antidemokratické síly v naší zemi dotáhly až k rozpuštění naší původní strany v nesmyslném soudním procesu.
Překvapuje nás, že ve Vaší zemi, která má smutnou zkušenost s totalitními režimy, usilují někteří lidé o zakázání politické strany, která má významnou voličskou podporu. Věříme, že dnešní Německo je svobodnou zemí, která nechá svoje občany, aby si vybrali, kdo je bude zastupovat jak v Německu, tak v Evropě. Zastavte politické procesy a dejte možnost svobodného výběru německým občanům.

Za DSSS
Jiří Petřivalský
předseda pražské DSSS


|Autor: Redakce|Zdroj: dsss.cz|12.5.2014|