První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Na úspěšném Dni německé budoucnosti vystoupila i DM (+VIDEO)

Tag der deutschen Zukunft, Den německé budoucnosti, je každoroční demonstrace německých národních sil, která se letos konala po šesté v řadě, poprvé však v saském hlavním městě Drážďanech. Poselství tradiční akce je jasné. Tuzemský národ na německé půdě v důsledku řízené masové imigrace vymírá. Imigrace není pro domácí obyvatele příliš šťastná ani z hlediska bezpečnostní politiky, což každoročně dokazují statistické údaje.


Taková situace je prakticky stejná v celé Evropě, někde jsou důsledky znatelnější již nyní, jinde místní čekají zkušenosti s důsledky imigrační politiky později. To je hlavní důvod, proč demonstraci německých nacionalistů podpořili vlastenci z mnoha koutů Evropy. Evropští nacionalisté totiž v 21. století nejsou žádnými šovinisty a jsou s to postavit se bok po boku v boji za přežití evropského ducha. Na dni německé budoucnosti tak byli vidět a slyšet také reprezentanti z České republiky, Slovenska, Finska, Nizozemska a Dánska.

Právě projev předsedy Dělnické mládeže Erika Lamprechta celou akci zahájil. Slovo dostali také zástupci hnutí odporu z Finska, místopředseda NPD Karl Richter a v druhé projevové části také další zástupci německých organizací či volných národoveckých struktur.

Celé shromáždění doprovázelo opravdu masové nasazení policejních složek, k vidění byly bez přehánění stovky policejních dodávek a policistů. Právě Drážďany jsou známy jako nepříliš pohostinné místo pro akce německých nacionalistů, jak lze vyvozovat z obstrukcí, jaké provázejí únorové vzpomínky na oběti spojeneckého bombardování města. Přesto celá akce proběhla naprosto bez jakýchkoliv omezení v plném rozsahu, což sami pořadatelé snad ani nečekali. Naprostý úspěch byla akce nejen z hlediska pořadatelů, ale i naší. Je to příjemný pocit - vidět, že evropští nacionalisté stojí ruku v ruce na jedné frontě.

Na závěr se ještě sluší objasnit, co jsou zač obvyklí protidemonstranti, jaké ostatně známe i z našich shromáždění. Na samý závěr demonstrace pořadatelé nechali zahrát německou hymnu, při níž pískot protidemonstrantů jen zesílil. Takové projevy sebenenávisti takzvaných antifašistů jsou už opravdu na zvážení návštěvy lékaře, nemyslíte?

Fotoreport na stránkách akce zde. 
 



|Autor: Redakce|Zdroj: delnickamladez.cz|11.6.2014|