První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Trilaterála: Prodloužená ruka Bilderbergu

Když předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg pronesl těsně před eurovolbami pozoruhodné „doznání“ o svém hlasování v Trilaterální komisi, velká část veřejnosti přesně nevěděla o čem je řeč. Připomeňme si znovu jeho památná slova, neboť něco takového lze zaznamenat jen zřídka:


"Já jsem nikdy nepodporoval bombardování Srbska. Naopak, to si dobře pamatuju, těsně před tím, než to začalo, bylo zasedání Trilateral Commision ve Washingtonu a tehdy byli tři, bohužel pouze tři přítomní, kteří se postavili proti plánu zahájit bombardování Srbska. To byl, budete se divit, Henry Kissinger, byl to nynější ministr zahraničí Království švédského Karl Bild, a potom jsem to byl já.“


Čím je ale ve skutečnosti tato záhadná instituce, která pracuje na světovládě ve stínu dnes již „populární“ skupiny Bilderberg, která se právě o tomto víkendu sešla na svém pravidelném zasedání v hotelu Marriott v Kodani? Mimochodem: pod tlakem veřejnosti a nezávislých médií zveřejnila na svých stránkách seznam účastníků letošní konference.


O zasedání Bilderbergu referovala krátce i ČT

To samozřejmě neznamená, že do hotelu Marriott nemohl dorazit i někdo, kdo z „dobrého“ důvodu na seznamu uveden není. Jednání je totiž nadále přísně utajeno. Mezi publicisty se hovoří hlavně o nově zvoleném prezidentu Ukrajiny Petru Porošenkovi či Hillary Clintonové, která rovněž nebyla minulý rok na seznamu, a přesto se podle očitých svědků jednání konference v britském Watfordu účastnila.


O kodaňské konferenci informovala dokonce i ČT, která v pátek překvapeným divákům sdělila bez bližšího upřesnění a s ilustračními obrázky z Kodaně: „V Kodani se schází konference takzvané skupiny Bilderberg, což je setkání významných finančníků, průmyslníků, politiků a mediálních magnátů, kteří budou diskutovat o situaci ve světě a zvláště v Evropě po evropských volbách a také se budou zabývat krizí na Ukrajině.“

Zpravodajská „povinnost“ formálně splněna, dále už nic. Co legitimizuje tyto „nadlidi“, aby ve svém „klubu“ hlasovali o tom, co se má stát se světem, se Česká televize ani zbytek mainstreamu neptá. Přitom, jak píše na svém webu jeden z nejznámějších „nezávislých“ publicistů Alex Jones, letošní setkání Bilderbergu, zdaleka nebylo takovou selankou jako v minulých letech. Došlo i k napadení některých publicistů a fotografů, kteří se snažili přinést ze setkání útržkovité záběry a alespoň základní informace. Jenže to se prostě nesmí.


Homo - focení a zadržení aktivistů

A některé záběry jsou vskutku bizarní. Jako například video serveru Infowars, které ukazuje lidi v Hotelu Marriott, zapojené do bizarního homo - erotického focení v županech v hotelovém pokoji, které zachytil nezávislý žurnalista z protější budovy.

Letošní Bilderberg ale probíhal i jinak ve „vzrušené“ atmosféře, která nijak nepřipomínala „selanku“ loňského britského zasedání: Například české aktivisty, kteří dorazili na místo, okamžitě zadrželi. „Zavřeli nás hned po příjezdu do vazby přes noc a sebrali nám drona (tj. létající stroj s kamerou, aktivistům se však podařil jen testovací let, pozn. red.). Mají na to tady prý právo. Soud proběhl včera a měl být od 11. Dorazil jsem o 10 minut předem a oni prý už rozhodli bez nás.... no comment...“

„Chovali se k nám, řekl bych, ne moc hezky,“ říká publicista Vít Jedlička. „Porušili všechna normální pravidla – nedali mi možnost nic přidat do protokolu, ani nám neřekli, co jsme vlastně udělali, asi sedm hodin. Také nám sice řekli, že máme právo si zavolat, ale pak nám to nedovolili.“

Jak píše server Infowars: Kromě situace v Evropě a na Ukrajině po volbách, měla konference na programu i jednání o stále větším pronikání do soukromí občanů. Vzhledem k tomu, že mezi přítomnými byli i architekti moderního orwellovského státu, je velmi pravděpodobné, že na tomto zasedání byl učiněn další krok k tomu, abychom přišli o poslední zbytky soukromí, jak jsme je ještě poměrně nedávno znali.


Šéfové CIA a Google opory NWO

Reportérům infowars se podařilo dokumentovat účast takových „hlavounů“ Nového světového řádu, jako je David Petraeus (bývalý ředitel CIA) a Eric Schmidt, ředitel společnosti Google. David Petraeus – tedy ten „otevřený špeh“ – proslul svou řečí z roku 2012, v níž si liboval, jak bude pro CIA možné občany nyní mnohem lépe sledovat prostřednictvím „chytrých domácích pomůcek“, jako jsou chytré lednice, televize a podobné „mašinky“.

Eric Schmidt (ano, ředitel toho Googlu co údajně „určitě nesleduje občany“ a v žádném případě s CIA nespolupracuje) se vyjádřil ještě jednodušeji: „Vlastně ani nepotřebujeme, abyste něco do vyhledavače psali. Víme, kde jste. Víme, kde jste byli.“ Minulý rok informované zdroje oznámily, že se Google začal těsně propojovat s Bilderbergem, jehož roli má postupně de facto převzít a stát se tak v podstatě servisní organizací Trilaterální komise, která již otevřeně připravuje agendu pro světovou vládu.

A jaký je vlastně vztah „Schwarzenbergovy“ Trilaterální komise a skupiny Bilderberg? Takzvaná Trilaterální komise se zrodila v lůně americké Rady pro zahraniční vztahy. Je jakousi „přípravkou“ aparátu pro agendu nastolení Nového světového řádu (NWO). Trochu zjednodušené řečeno: V nejvyšších zednářských lóžích vznikají strategické plány dalšího postupu pro totalitní ovládnutí světa. V Radě pro zahraniční vztahy se promyslí taktika včetně personálií, v Bilderbergu se s ním seznámí „publikum elit“ a Trilaterální komise pak plán uvádí do praxe. Celý třístupňový mechanismus je ideovým i praktickým dílem Rockefellerova a Rothschildova bankovního domu.



Jak všechno začalo?

Dva měsíce po schůzce Bilderbrgu, v červenci 1972, propůjčil David Rockefeller své slavné sídlo Pacantico Hills v Newyorském Hudson Valley jako základnu pro organizační setkání vznikající Trilaterální komise. Této sešlosti se tehdy zúčastnilo dvě stě padesát finančníků a průmyslníků provázaných členstvím ve skupině Bilderberg a Radě pro mezinárodní vztahy (CFR).

Trilaterální komise zahájila pravidelnou činnost v roce následujícím.  Zakladatel a hlavní organizátor David Rockefeller (po dlouhou dobu ředitel Chase Manhattan Bank, kontrolované rodinou Rockefellerů), svolal první zasedání do Tokia v říjnu 1973. Severoamerickou skupinu tam reprezentovalo šedesát pět osob. Z těchto bylo zároveň 35 členy CFR.

Trilaterální komise (TK) je od té doby rozdělena do tří regionů – amerického, evropského a oblasti tichomořské Asie. Americké ústředí je ve Washingtonu, evropské v Paříži, asijské v Tokiu. Předsedou pro americkou oblast byl Thomas Foley, pro Evropu obchodník a politik Peter Sutherland a předsedou asijské části je podnikatel Jotaro Kabajaši.


Připravit svět na "vzájemnou propojenost"

Organizace je pevná: Každý region má svého předsedu a místopředsedu, kteří tvoří vedení Výboru. Výkonný výbor se skládá z dalších 36 osob z širšího členstva s poměrnou reprezentací všech tří regionů. Členové výboru se setkávají několikrát ročně.

Anton Sutton, autor knihy "Trilaterála nad Amerikou", napsal že „tato společnost soukromých občanů je velice dobře organizovaná způsobem, který zajišťuje, že jejich společné názory mají významný dopad na veřejnou politiku. Sejdou se, zhodnotí, diskutují, zaprotokolují, a po této diskusi vyhlásí svá „doporučení“.

V díle Poslední varování – Historie Nového světového řádu vysvětluje politolog David Rivera, že oficiálním zdůvodněním existence Trilaterální komise je připravit svět na vzájemnou propojenost „hájením výhod“, které státům přinese připravenost na boj proti vnějším i vnitřním hrozbám.

Washington Post 16. ledna 1977 napsal: „Trilateralisté nejsou trojstranní lidé. Jsou členy soukromé, ač ne tajné, mezinárodní organizace, zformovaní v jeden celek zámožným bankéřem Davidem Rockefellerem, aby podněcovali státní dialog mezi západní Evropou, Japonskem a Spojenými státy. Ovšem v tom nespočívá nevyřešená otázka Trilaterální komise. Ta je v její legitimitě:

Nově zvolený prezident Carter je členem TK. Stejně tak nový viceprezident Walter Mondale, stejně jako ministři zahraničních věcí, obrany a financí Cyrus Vance, Harold Brown a Michael Blumentahl. Stejně tak Zbigniew Brzezinski, který je bývalým trilaterálním ředitelem a Carterovým poradcem v oblasti národní bezpečnosti a také pár dalších, kteří budou rozhodovat o mezinárodní politice Ameriky.“

Vzápětí po tomto článku bylo členství v TK nabídnuto předsedkyni správní rady Washington Post Katharině Grahmové (jež je současně členkou Bilderbergu a CFR). Od té doby již list o Trilaterální komisi nikdy nepsal.


Nechybí ani čeští "zasvěcenci"

Mezi členy TK najdeme současné i bývalé prezidenty, velvyslance, státní ministry, investory Wall Street, mezinárodní bankéře, řídící pracovníky významných nadací, ředitele think-tanků, lobbisty, právníky, velitele Pentagonu a NATO, průmyslníky, ale i odborové předáky, mediální magnáty či rektory univerzit. Největší část členů TK nicméně pochází z nadnárodních korporací.

A české zastoupení? Kromě již zmiňovaného Karla Schwarzenberga, prošli Trilaterálou bývalý ministr obrany Alexandr Vondra, generální ředitel UniCredit Bank Jiří Kunert či lídr Babišova hnutí ANO a kandidát na eurokomisaře Pavel Telička. Podle dobře informovaného zdroje měl Karel Schwarzenberg minulý rok doporučit jako svého nástupce v Trilaterální komisi Miroslava Kalouska, který byl údajně přijat do této organizace v evropské centrále v Paříži.



|Autor: Redakce|Zdroj: protiproud.parlamentnilisty.cz|5.6.2014|