První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Velitel Matt Koehl zemřel

S nejhlubší lítostí vám musíme oznámit, že Velitel Matt Koehl zemřel ve spánku v noci ze dne 9. na 10. října, ve věku 79 let. Není slov, jež by vyjádřila, co tato ztráta znamená pro nás, jež jsme mu byli blízcí, a pro naši Věc, za kterou celý svůj život nesobecky bojoval.


Jeho vysoká inteligence, jazykové schopnosti a velký talent pro hudbu by mu ve společnosti otevřely všechny dveře, kdyby se nerozhodl následovat svůj vnitřní hlas volající po boji za národně socialistickou myšlenku. Toto není čas ani místo, kde bychom se měli zaobírat jeho úspěchy nebo selháními. Celý svůj život konal podle toho, co mu přišlo správné, aniž by jedinkrát myslel na to, jaké to pro něj může mít následky.

Hnutí bylo jeho život – ale jeho život byl o tolik víc než Hnutí. Díky jeho smyslu pro humor, rozsáhlým znalostem a zvídavé mysli bylo ohromným potěšením být v jeho společnosti. V posledních 40 letech jsem s ním strávil na cestách mnoho měsíců, a nikdy mi tento čas nepřišel nijak nezáživným. Pociťuji nesmírný vděk za výsadu, že jsem mohl tohoto pozoruhodného muže poznat a za znalosti, které se mnou tak ochotně sdílel. Na mnoha věcech jsme se nemuseli shodnout, ale nikdy naše neshody nestály v cestě našemu přátelství. Za veřejnou osobností Matta Koehla, Velitele, existoval osobní Matt Koehl, lidská bytost, kterou málokdo kdy vůbec potkal, ale jejíž teplo a vtip byly darem života – a to i ve špatných časech.

Nebude zapomenut!

– Don Jay

Převzato ze stránek New Order.

* * *

Matt Koelh se narodil 22. ledna 1935, v mládí byl přijat do US Marine Corps, kde odsloužil dva roky. Od 50. let se angažoval v mnoha organizacích, včetně National States Rights Party, National Renaissance Party a Free Ezra Pound Committee. V roce 1960 vstoupil do Americké nacistické strany (ANP), brzy se stal vůdcem pobočky strany v Chicagu a nedlouho poté druhým mužem ve straně hned po Veliteli Rockwellovi. Po Rockwellově zavraždění 25. srpna 1967 se stal Velitelem tehdy již přejmenované Národně socialistické strany bílých lidí (NSWPP) a pokračoval v Rockwellově strategii. Avšak počátkem 80. let si začal uvědomovat, že pomocí této strategie vytyčené Rockwellem rychlého vítězství nedosáhne, že triumf národního socialismu může přijít až za mnoho let, ne-li staletí a je proto potřeba změnit celkový přístup. Proto celou organizaci v roce 1984 přejmenoval na Nový řád (New Order) a začal razit cestu duchovního (esoterického) hitlerismu, se silnou oporou ve filosofii Sávitrí Déví, se kterou si Matt Koehl dopisoval a jejíž popel byl po její smrti uložen na velitelství New Order v Novém Berlíně ve Winsconsinu. Pro Koehla byl národní socialismus vždy něčím víc než jen politickým hnutím, bylo to nové árijské náboženství a Adolf Hitler byl poslem božím a spasitelem světa a lidstva od Věčného Žida. Kvůli tomuto přístupu došlo rovněž k rozdělení Světové unie národních socialistů (WUNS), kterou po smrti Velitele Rockwella chvíli vedl, a následně ji vedl znovu po smrti Colina Jordana až doposud. Velitel Koehl byl také prvním, kdo začal používat nový hitlerovský letopočet – Jahr des Führers (JdF).

V češtině není od Velitele Matta Koehla dostupných mnoho textů. Něco málo můžete nalézt zde na stránkách (můžu ujistit, že další budou časem přibývat). O Mattu Koehlovi je rovněž zmínka v knihách Hitlerova kněžka a Černé slunce, obě od Nicholase Goodrick-Clarka.

* * *

Nezapomeneme!

Heil Koehl!

Heil Hitler!

Sieg Heil!



|Autor: Midilird|Zdroj: radicalrevival.wordpress.com|14.10.2014|