První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Německo ve víru kulturní války. Desetitisíce lidí opět v ulicích!

Již několikrát jsme informovali o pondělních demonstracích organizace PEGIDA - vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu v Drážďanech. Protestující se sešli i minulé pondělí, už podesáté. A opět v rekordním počtu. Odhady se pohybují kolem dvaceti tisíc účastníků. Jejich odpůrců se nashromaždily pouze čtyři tisíce. Politicko-mediální elity se však nevzdávají: němečtí poslanci vyzvali křesťany, aby si během vánočních bohoslužeb zazpívali i jednu muslimskou píseň. Groteskní "německý" režim se projevil v celé své absurdnosti.


V Německu se něco děje. Dnes už to nelze přehlédnout. V zemi, která je od konce války sešněrovaná nejtužší odrůdou politické korektnosti a dodnes ještě okupována americkou armádou, se mění společenské klima. Už od květnových voleb se daří euroskeptické a na německé poměry, vlastenecké straně Alternativa pro Německo, která má dnes 7 europoslanců a 36 poslanců v zemských sněmech. Od října se v Drážďanech rýsuje hmatatelný odpor i v čistě společenské rovině.

PEGIDA dokázala svým chytrým programem a velmi opatrným přístupem přesvědčit široké masy Němců, že nejde o žádné neonacistické uskupení, jako jsou médii a politiky označovány jakékoliv snahy odmítající multikulturalismus či přistěhovalectví z třetího světa. K tomu je třeba připočíst pocit, který sdílí stále více Němců, že "standardní politické strany" jejich skutečné zájmy nezastupují. I proto je stránka PEGIDA na sociální síti Facebook jednou z nejrychleji rostoucích německých stránek, brzy bude mít více fanoušků než sociálnědemokratická SPD.

Systém se však nevzdává. Spíše naopak, i když přitom musí stále více ukazovat, že s tou deklarovanou demokracií to zas tak vážně nemyslí. Alespoň u těch, kteří smýšlejí jinak. Drážďanská opera Semperoper vypnula své večerní osvětlení během dnešního shromáždění, které se odehrávalo právě před ní. Málo platné, desetitisíce přítomných si vánoční písně zazpívaly i potmě.

Ještě absurdněji však vyznělo chování drážďanské pobočky údajně humanitární organizace Tafel, která se stará o bezdomovce. Původně měli dnes účastníci demonstrace mezi sebou organizovat sbírku a vybrané peníze poslat na pomoc bezdomovcům. Předsedkyně Tafel v Drážďanech a bývala politička levicové Die Linke Edith Frankeová však peníze předem odmítla s tím, že je to politicky nevhodné. Doufejme, že hladoví bezdomovci jí za to poděkují. Organizátoři se rozhodli, že charitativní akce budou v budoucnu pořádat ve vlastní režii.

Poslanci německého parlamentu za stranu Zelených navrhli, aby si na znak klidného soužití křesťané v kostele během vánočních bohoslužeb zazpívali jednu muslimskou píseň a muslimové v mešitě zase jednu křesťanskou. Doufejme, že poslanci strany Zelených si na svém sněmu zazpívají zase Horst Wessel Lied, aby ekumenickým bláznovstvím bylo učiněno zadost. I k takovým zoufalým gestům jsou politici hlavního proudu donuceni masami na drážďanských ulicích.

V sobotu se objevila pro někoho možná překvapivá zpráva. Předseda německé Ústřední rady Židů Josef Schuster odsoudil organizaci PEGIDA jako "mimořádně nebezpečné" antimuslimské hnutí. Je to signál toho, že židovské organizace budou vždy stát proti zájmů Evropanů bez ohledu na to, jak se ohánějí "židovsko-křesťanským dědictvím" a podporou Izraele, který se sám se svými muslimskými obyvateli nemazlí? V každém případě i Německo čeká zajímavý rok 2015. Situaci budeme i nadále sledovat, protože bez Německa není Evropy.


|Autor: Pavol Ondráš|Zdroj: beo.sk|30.12.2014|