První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Zemřel Erich Priebke

Ve věku 100 let zemřel ve svém domácím vězení v Itálii poslední vezeň druhé světové války Erich Priebke. Tento čestný muž sloužil ve dvou světových válkách SS-Hauptsturmführer Priebke oslavil sté narozeniny letos v červenci a při tomto význámém jubileu se mu dostalo mnoho gratulací od nacionálních socialistů z celého světa. Během svého života se stal vzorem nezlomného boje za ideály nacionálního socialismu.


Erichu Priebkemu jsem věnovali článek ku příležitosti jeho stých narozenin a nyní si znovu můžeme v krátkosti připomenout jeho životní osudy a z jakého důvodu se stal posledním vězněm druhé světové války.

V březnu 1944 zaútočili komunističtí partyzáni na členy německého policejního sboru v Jižním Tyrolsku. Během incidentu bylo zabito 33 policistů, 10 nevinných Italů a 1 třináctiletý chlapec. Během války bylo nařízeno Vůdcem Adolfem Hitlerem za takovéto jednání represívní opatření 1-10. Tedy za každého zabitého, deset zabitých nepřátel. Nutno poznamenat, že takováto opatření byla běžná a např. spojenci obvykle používali dokonce kvótu 1-100! Za tuto vojenskou odplatu z března 1944 byl po válce obviněn právě Erich Priebke.

Podařilo se mu dostat do Argentiny, kde žil až do roku 1995, do té doby, než po dlouhodobé vyděračské mediální kampani byl vydán do Itálie, kde byl také souzen. Nebylo překvapení, když ho tamní soud osvobodil, protože jeho "věc" byla klasifikována jako "normální akt války". Přesto byl v dalším procesu odsouzen, a to na 15 let! Brzy ale musel být vzhledem ke svému zdravotnímu stavu a věku propuštěn. Jisté zájmové skupinu vyvolených mu však svobodu nepřály a Erich Priebke byl vojenským odvolacím soudem odsouzen k domácímu vězení, kde 29.7.2013 oslavil úctyhodných 100 let!

Nyní je Erich Priebke již svobodný...

Ruhe in Frieden!


|Autor: Redakce|Zdroj: svobodnyodpor.info|12.10.2013|