První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

22.4.2012: Proti rasovému násilí - Břeclav

Trojice útočníků v Břeclavi brutálně zmlátila mladíka (15). Přišel o ledvinu!Romům šlo jen o agresi, nevzali peníze ani mobil, říká matka zbitého hocha.Policie hledá muže, kteří v Břeclavi brutálně zbili 15letého chlapce.“ I takovéto a další hrůzné nadpisy poslední dny plní stránky novin. Není to tak dlouho, co probíhaly protesty ve Šluknovském výběžku proti cikánské kriminalitě. Od posledních protestů uběhlo něco málo přes půl rok. Díky tehdejší štvavé mediální kampani vůči demonstrujícím, o problematice ve Šluknovském výběžku věděla celá republika.

 Mnohdy zprávy otřásaly i zahraničními médii. Pohár trpělivosti s příchutí cikánské kriminality velmi rychle přetekl a zvrhl se v sérii masových demonstrací. Problém sice nebyl zcela vyřešen, ale situace se byť jen lehce, ale přeci zlepšila. Ačkoliv ale uběhla značná doba od posledních masových protestů, občané se stále nevzdávají a jednou za čas se zase ozvou. Šluknov si vydobyl takovou pozornost, že ještě nyní se v médiích mluví o posilování policejních jednotek, na ochranu občanů. Neděláme si iluze, vnímáme tyto kroky a vedená jednání okolo nich, jako jakýsi nástroj demokratického systému, který chce dokázat, vytvořit lživou iluzi, že se stará o své občany, a to i po uplynutí delší doby nežli jeden týden po protestech. Občané pak nemohou namítat, že by se o ně nikdo nesnažil starat. Bohužel, je naprosto zřejmé, že ono posílení policejních jednotek samo o sobě nestačí. Alespoň ne na to, aby se lidé nebáli chodit ven.

Poslední dny se však problém Šluknova dostává do ústranní a začínají se řešit nově vzniklé problémy. Nebo lépe řečeno, staré problémy, dřímající jako láva v sopce, která čeká na vhodný okamžik vybuchnutí. Onen známý problém cikánské kriminality není nijak nově vznikající. Je to dlouholetý problém, který je zakořeněn už od dob komunismu, akorát naši vládní činitelé ho nechávaly v ústraní, protože jich se přeci netýkal a dobrovolně tak pěstovali nenávist a násilí vůči svým chlebodárcům, Čechům. Vlivem liknavosti a neschopnosti naší vlády, situace na Břeclavsku opět zašla do nejkrajnějších mezí a skončila tragédií pro 15letého Petra, který potkal tři cikánské násilníky a onen okamžik se mu stal osudným. Bezdůvodně (alespoň dle nás, jak to vidíme) byl napaden, a to takovým způsobem, že mladík přišel o ledvinu, měl natržená játra a skončil v nemocnici „napíchlý“ na přístrojích. A to vše se odehrálo jen kvůli tomu, že chlapec jim nedal cigaretu, kterou cikánští kriminálníci požadovali. Možná že jim ji měl dát, popřípadě kdyby ji neměl, tak ji měl asi vyrobit, nebo prostě vykouzlit, to se ale stát nemohlo, protože 15letý Petr byl sportovec a snil o kariéře v boxu, ne v kouzlení. Petrova „neochota“ dohnala násilníky k jeho zmlácení, nebo spíš k přizabití. Bohužel Břeclav není nijak poklidné město. Ani v případě, že si odmyslíme tento hrůzný čin. Cikánské násilí je v Břeclavi a okolí každodenní rutinou, akorát se o tom v médiích raději mlčí. Proto obyvatelům Břeclavi při posledním útoku došla trpělivost a svolali na neděli 22. dubna na 12:30 k místnímu nádraží ČD demonstraci.

(Pro zobrazení plné velikosti klikni na obrázek)
(formát A4)

(formát A5)

Plně podporujeme rozhodnutí obyvatel a jejich touhu bránit se cikánskému teroru. Pevně stojíme za jejich rozhodnutím a doufáme, že budou i nadále odhodlaní na dřímající problém reagovat. Zároveň vyzýváme všechny slušné občany, jímž není osud obyvatel lhostejný, aby tuto demonstraci podpořili a v neděli 22. dubna ve 12:30, přišli na nádraží ČD v Břeclavi. Uvědomme si, že Petr není první, ani poslední obětí černého rasismu. Zítra to může být třeba i Vaše dítě, které skončí v nemocnici na přístrojích a „nedej bože“ možná i hůře. Problém v Břeclavi není problémem tamních obyvatel, nýbrž nás všech. Přijďme a řekněme své jasné NE rasovým nepokojům. Dejme najevo, co si o tomto problému myslíme a podpořme protest proti rasovému násilí. Nebuďme lhostejní a braňme svou budoucnost. Společně proti rasovému násilí, za bezpečí v ulicích našich měst.

Tam, kde vládne bezpráví, je veřejný odpor povinností! Odpor společně!


Více informací k demonstraci naleznete zde.


|Autor: Redakce|Zdroj: svobodnamladez.org|17.04.2012|