První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

1. Máj 2012, boj za sociální jistoty

Když vezmeme v úvahu sled událostí, které se odehrály na prvního máje v Praze a pár dnů před osudným dnem, můžeme situaci skutečně označit za boj proti asociálním reformám, a to ve všech ohledech, ze všech úhlů pohledu. Situace začala eskalovat již pár dnů před osudným dnem, kdy média opět rozjela štvavou kampaň vůči pro-národní opozici, která musela ustát doslova ránu pod pás. Machinace předmájového boje ukázaly své následky až na samotném shromáždění. Média zcela vědomě vypustila falešnou zprávu, že Dělnická mládež (DM) a Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) hodlají pochodovat Prahou PROTI sociálním jistotám. Přestože motto chystané akce bylo zcela nezaměnitelně určené „Proti reformám, ZA sociální jistoty“. Kdyby tato zpráva zazněla ve zpravodajství jednou, či dvakrát, nepochybně by se dalo spekulovat o pouhém přeřeknutí.
Avšak do očí bijící nesmysl, byl navzdory „chybě“ stále dokola v různých časových intervalech bezohledně vysílán a vystavován na odiv občanům. V případě, že by se skutečně jednalo o pouhou chybu, média by zprávu za normálních okolností předělala, či stáhla z vysílání (jako to dělají u „přeřeknutích se“, která nejsou v „live“ vysílání a toto vysílání nebylo „živě“, byla to repríza). Jelikož tak neučinila, je zcela zřejmé, že se jednalo o účelnou mystifikaci veřejnosti. O účelné poškození mítinku v rámci politického boje. Dalším důkazem cíleného překroucení je obyčejná logika, která k rozuzlení problému není příliš zapotřebí. Pochybujeme, že by moderátorka měla zrovna v tomto ohledu výrazný problém. Vezmeme-li v potaz obyčejný selský rozum a uvědomíme-li si, že je první máj a že každé druhé shromáždění, které mělo politický podtext, je svoláváno proti reformám a za sociální jistoty, musí nám být naprosto jasné, že především strana, která nese název Dělnická strana SOCIÁLNÍ SPRAVEDLNOSTI, přeci nebude vystupovat PROTI sociálním jistotám, nýbrž ZA sociální jistoty. Proti sociálním jistotám by mohl pochodovat snad jen blázen, obzvláště v dnešní době kapitalismu. Nehledě na to, že během reportáže byl uveden záběr na připravený web akce prvního máje, kde jsou zcela zřetelné popisky účelu akce. Zajímavé také je, že u anarchistů k překroucení faktů nedošlo.

Nevěříme, že by ČT podcenila přípravu a přehlédla tak podstatné informace, především u strany, na kterou je neustále zaměřována pozornost a snášena kritika. Pro-vládní zpravodajský server ČT24 pouhou slovní hříčkou úmyslně způsobil nejen zmatky, ale u řady občanů i nechuť navštívit onu prvomájovou akci, jelikož média mají v naší zemi stále velkou informační a věrohodnou váhu. Není se tedy čemu divit, že účast navzdory těmto okolnostem nebyla příliš valná. Ve videu pod článkem můžete shlédnout důkazy o bojkotu akce médii a dokonce i státním aparátem, který při nahlašování řádného mítinku dělal problémy a zakazoval shromáždění. Ve chvíli, kdy neustálé zakazování bylo příliš okaté, mítink státní orgány povolily.


Když v prvních řádcích hovoříme o boji proti reformám za sociální jistoty, nebereme tato slova na lehkou váhu. Během shromáždění skutečně došlo k bojům a dokonce tekla i krev. Jednalo se přibližně o desetiminutovou potyčku s anarchisty, kdy proběhlo několik bojů naráz, včetně bojů s policií. I tyto střety se dají zcela určitě považovat ze strany pro-národní opozice za protireformní boj, jelikož jak už je známo, anarchisté ze spolku AFA, spolupracují se sdružením Pro-Alt, které je PR projektem mladých sociálních demokratů (z ČSSD). Ale zpět k potyčkám. Zcela účelně se aktivisté AFA snažili pod záminkou boje proti „fašismu“ napadnout protireformní shromáždění, protože jsou spolčeni s politiky (z Pro-Altu), kteří nám reformy připravili. Anarchisté, kteří procházeli kolem poklidného mítinku, z ničeho nic začali slovně napadat účastníky shromáždění DM a posléze zaútočili i dlažebními kostkami, PET lahvemi naplněnými vodou, skleněnými lahvemi a dalšími předměty, které létaly vzduchem a padaly na hlavy účastníků pro-národního shromáždění. Ačkoliv pořadatelé velmi hlasitě a opakovaně přes připravenou ozvučovací aparaturu (která i přes řev obou davů byla důkladně slyšet, můžete vidět na videu níže) žádali přítomnou polici (těžkooděnce) o urychlené uklidnění situace, jejich volání nebylo vyslyšeno a policie dál jen nečinně přihlížela. V okamžiku, kdy přilétlo několik předmětů na stranu pro-národního shromáždění a kdy prvně jedna z mnoha vržených dlažebních kostek zranila jednoho z účastníků akce, ostatní demonstrující již déle neváhali a „přilétnuté“ předměty začali házet zpět do davu anarchistů, jelikož policie stále jen nečinně přihlížela, a to i navzdory tomu, že raněných od létajících předmětů na stranně pokojného shromáždění pro-národních občanů přibývalo.

Aby tomu nebylo málo, policie, která slouží jako nástroj nynějšího asociálního systému, který nám instaluje nelidské reformy, zaútočila posléze ne proti anarchistům, kteří konflikt vyvolali a pro-národní mítink napadli, nýbrž proti účastníkům pro-národního shromáždění, kteří do určité chvíle setrvávali v klidu, vyčkávali na případné uklidnění situace policií a nechávali si létající předměty házet na hlavu. I na tomto zdárném příkladu je vidět, kdo je skutečnou opozicí stávajícímu asociálnímu politickému systému. Násilná akce ze strany anarchistů, kteří měli být policií potrestáni a následný zásah policejních těžkooděnců proti účastníkům shromáždění DM, dal jasně najevo, za kým stát stojí. Vezmeme-li v potaz tato fakta, musíme uznat, že se skutečně ve všech ohledech jednalo o boj proti reformám, nebo spíše proti těm, jenž je obhajují. Kdyby anarchisté skutečně bojovali proti reformám, jak rádi hlásají, proč by jinak narušovali poklidný protireformní mítink? A ještě k tomu, ti co napadli pokojný mítink, jsou ve finále policií chráněni. Není těch náhod už trochu moc? Nyní již není třeba více pochybovat o zkorumpovanosti nejen nynější vlády, nýbrž i o propojenosti s tzv. proti-vládními aktivisty z řad anarchistů, kteří se veřejně „kamarádíčkují“ i s politiky (viz foto zde), aby jim natáhli voliče a mohli nás další roky sužovat reformami.





Kamarádi, studenti, zaměstnanci, nevěřme médiím, odborům, anarchistickému pseudo-spolku AFA a jejich politikům. Věřme sami sobě a skutečným pro-národním opozicím, jimiž se hnutí odporu a DSSS staly.

Další reporty můžete nalézt zde a zde. Fotogalerie z akce k dispozici zde.


|Autor: Svobodná mládež|Zdroj: svobodnamladez.org|4.5.2012|