První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Židovský plán nejen pro Blízký východ

To, co se nyní děje v Iráku a Sýrii musí být pro nás jednoznačný budíček. Nechali jsme se totiž velmi vlivnou lobby, reprezentující zájmy jen a pouze jedné skupiny, zavést na Blízkém východě do strašlivé situace.

V roce 1982 vydal Oded Yinon, izraelský novinář napojený na izraelské ministerstvo zahraničí, dokument s názvem „Izraelská strategie v 80. letech.“ V tomto dokumentu Yinon navrhoval, že chce-li Izrael získat ve svém regionu převahu, musí nejprve rozbít okolní arabské státy na menší státečky. Dokument, později označovaný jako „Yinonův plán,“ nepřímo navrhuje, že by bylo izraelskou pojistkou, kdyby se Arabové a muslimové mezi sebou vraždili v nekonečných sektářských válkách.

Bez ohledu na proroctví Yinonova plán, by samozřejmě někteří mohli argumentovat, že stávající situace nemá nic společného s židovskou lobby, politikou nebo institucemi, a že se jedná jen o další izraelský strategický návrh. Až na to, že nelze ignorovat, že neokonzervativní myšlenková škola, která dotlačila anglicky mluvící impérium k útoku na Irák, je převážně tvořena židovskou diasporou, sionistickou skupinou. Není rovněž žádným tajemstvím, že se 2. válka v zálivu bojovala v zájmu Izraele – tedy rozbití toho, co se zdálo jako poslední bašta arabského odporu vůči Izraeli na malé sektářské částečky.

Podobně je všeobecně známo, že když se Tony Blair rozhodl začít onu zločineckou válku, podporoval finančně jeho vládu lord Levy, zatímco v britských Jewish Chronicle přispěvatel David Aaronovitch a Nick Cohen byli plně zaměstnáni svým bušením na válečné bubny. A opět to byla ta samá židovská lobby, co na Spojené státy a NATO tlačila, aby intervenovaly v Sýrii a bojovaly zde po boku těch samých džihádistů, kteří v dnešních dnech ohrožují „úspěchy“ Američanů v Iráku za poslední desetiletí.

Bohužel, Yinonových následovníků je víc, než by se dalo čekat. Ve Francii jím byl například neslavný židovský „filosof“ Bernard Henri Levy, který se v televizi chvástal, že „jako Žid“ podporující intervenci NATO osvobodil Libyi.

Jak můžeme vidět, velký počet židovských sionistických aktivistů, novinářů a intelektuálů neúnavně v mnoha zemích usiluje o to samé – rozdrobit arabské a muslimské státy do menších, sektářských státečků.

Používají tuto taktiku jen sionisté? Vůbec ne.

Ve skutečnosti tzv. židovská levice slouží té samé věci. Avšak místo toho, aby Araby a muslimy štěpila na šíity, sunnity, alavity a Kurdy, snaží se je rozdělit na sexuálně orientované skupiny (lesby, homosexuály, gaye, heterosexuály atd.).

Nedávno jsem se od Sarah Schulmanové, New Yorkské židovské lesbické aktivistky, dozvěděl, že když se snažila najít finanční zdroje pro cestu mladých „palestinských homosexuálů“ do Spojených států, byla odkázána na George Sorose a jeho Open Society Institute. Jak o celé věci psala Shulmanová vás může ohromit, stejně jako to ohromilo mě.

„Bývalý ACT UP zaměstnanec, který pracoval pro Open Society Institute George Sorose, mi navrhl, abych právě zde zažádala o financování celého projektu. Když jsem si tedy šla zažádat, ukázalo se, že s člověkem, se kterým budu jednat mě znal z doby, kdy jsme oba chodili na Hunter [College] High School v New Yorku v 70. letech. Postoupil tedy mou žádost dále, do pobočky Institutu v Ammanu, v Jordánsku, a já tak měla možnost zapříst hodinový rozhovor s Hanan Rabaniovou, ředitelkou Ženského a genderového programu pro blízkovýchodní region. Hanan mi sdělila, že by tato cesta poskytla autonomním homosexuálním organizacím v tomto regionu skvělé zviditelnění. Že by inspirovala homosexuální Araby – zvláště v Egyptě a Íránu… a proto, řekla, by měla být tato cesta financována právě Ammanskou pobočkou.“ (Sarah Schulman –Israel/Palestine and the Queer International p. 108).

Celá věc je poměrně jasná. Open Society Institute pošle Sorosovy peníze do Jordánska, Palestiny a pak zpět do Spojených států, aby tak „inspirovaly homosexuální Araby v Egyptě a Íránu (sic).“

Můžeme zde vidět jasný důkaz bezostyšného vměšování Georege Sorose a jeho Instituce s úmyslem zlomit Araby a muslimy a přetvářet jejich kulturu. Zatímco tedy pravicová židovská lobby Araby tlačí do etnických sektářských válek, jejich protějšky ze Sorosova Institutu se snaží přesně o to samé – snaží se zlomit Araby a muslimy marginální politikou identity.

Není žádným tajemstvím, aspoň co se posledního vývoje v Iráku týče, že Amerika, Británie a Západ jsou zcela nepřipraveni. Už je samozřejmě pozdě na to, abychom identifikovali síly a ideologie v rámci Západní společnosti, jež nás tlačí do dalších a dalších globálních konfliktů. Můžeme jen doufat, že Amerika, Británie a Francie si dvakrát rozmyslí, jestli utratí biliony od svých daňových poplatníků v Yinonově plánu bojovat zhoubné, cizí války, vnuceném jim jednou určitou lobbystickou skupinou.


Překlad krátkého komentáře Gilada Atzmona k současné situaci v Iráku.



|Autor: Midilird|Zdroj: radicalrevival.wordpress.com|20.6.2014|