První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Židé v Řecku zakázali "popírání holocaustu"

Mírně otevřeně a sice s jasným zaměřením na Zlatý úsvit, sionistická okupační vláda schválila návrh zákona zakazující popírání takzvaného "holocaustu". Návrh zákona také obsahuje opatření ke stíhání za "nenávistné projevy" proti privilegovaným skupinám, jako jsou hordy přistěhovalců, které neustále okrádají řecký lid na ulicích. Židé tak mohou být spokojení.


"Je to velmi pozdě, ale ne příliš pozdě," řekl viceprezident Světového židovského kongresu Robert Singer pro JTA.

Řecký parlament schválil návrh zákona v úterý po více než roční politické tahanici.

Jízda na vlně strachu a zoufalství přinesla do Řecka zničující hospodářskou krizi - ve spojení s velkým přílivem nelegálních přistěhovalců z Afriky a Asie - Zlatý úsvit se vynořil z neznáma v roce 2012, aby se stal s 18 poslanci třetí největší politickou stranou v zemi.

Zlatý úsvit, který používá nacistické metafory, byl obviňován ze strany vlády, státních zástupců a donucovacích orgánů ze stovky xenofobních útoků. Incidenty zahrnující vraždy nejméně čtyř pákistánských přistěhovalců a vraždu Pavlose Fyssasa, známého anti-fašistického řeckého rappera známého jako Killah P.

Nový zákon zvyšuje odnětí svobody na tři roky za podněcování rasového násilí a ukládá pokuty až do výše 26 000 eur pro jednotlivce a až 100 tisíc eur pro skupiny odsouzené za "podněcování k diskriminaci, nenávisti nebo násilí ". Také kriminalizuje popírání holocaustu a dalších uznávaných genocid se stejnými tresty.

"Už máme protirasistické zákony, ale důvod, proč nebyly užívány byl ten, že například přistěhovalci se báli hlásit trestné činy, protože nedrželi správné cestovní doklady, žili zde nelegálně a báli se deportace," řekl ministr spravedlnosti Haralambos Athanasiou v parlamentu před zahájením debaty o právních předpisech.

Dokonce i pronásledování nabírá na intenzitě, přesto je Zlatý úsvit stále třetí největší stranou v Řecku se stále rostoucí podporou.

Zastavit ho bude potřeba více úsílí než schvalování zákonů o trestnosti popírání švindlkaustu.

Sláva Zlatému úsvitu!



Zdroj: Daily Stormer
Překlad: Rodobrana



|Autor: Redakce|Zdroj: svobodnyodpor.info|27.9.2014|