První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Plavecký bazén v koncentračním táboře Auschwitz I

Při návštěvě koncentračních táborů (Auschwitz I, Auschwitz II - Birkenau) v Osvětimi se vám dostane před oči jen to, co je povoleno k vidění. Jeden z mála známých faktů v koncentračním táboře Auschwitz I, který je papouškujícími průvodci úmyslně a mylně označován jako "protipožární nádrž", je ve skutečnosti plavecký bazén. Dokáže mi někdo vysvětlit proč má tedy údajná "protipožární nádrž" odrazové můstky a skokánek? Židé se svými pohádkami neznají hranice a brání se takovými nesmysly, že si z toho musí i umrlec zaťukat na čelo. Někteří Židé jsou tak mimo mísu, že dokonce zapomínají studovat mainstreamovou verzi příběhu, aby ji mohli obohatit "svými zážitky" a rovnou vymýšlejí svoje nové!


Četl jsem výpovědi typu:

1) Tohle není bazén, ale protipožární nádrž.
2) Tohle je bazén, ale byl pro SS sloužící v táboře.
3) Tohle je bazén, ale sloužil k zabíjení Židů. Občas přišel nějaký člen SS, vybral několik vězňů a ti museli plavat tak dlouho, dokud se neunavili a neutopili.

Myslím, že číslo 1 už nemusíme probírat, ale co takhle číslo 2? Tento bazén se nacházel uvnitř vězeňské části tábora, kam SS vstupovaly jen ve výjimečných příležitostech. Tábor řídily tzv. kápa (táborová policie) - většinou složená z vězňů židovského původu. Kápa řídila nástupy, rozhodovala o všem, co se v táboře dělo a většinou to byli nelítostní vrahové, kteří nevinné vězně bezhlavě zabíjeli. Tahle kápa dostávala od hlavního úřadu SS v táboře informace o tom, kam mají posílat vězně pracovat, v kolik hodin se konají různé aktivity a také se úřadu musely přinášet seznamy zemřelých, narozených a celkový počet vězňů v táboře. Je velmi nepravděpodobné, že by se pár mužů z SS přišlo okoupat na opačnou stranu tábora, kde se bazén nacházel. Muži z SS tam nebyli na dovolené, museli vykonávat svou práci - hlídat tábor. A teď je na řadě číslo 3. Myslím, že tahle výpověď je natolik absurdní, že nepotřebuje komentář. Když už mají tihle přeživší smrtelných tyfových epidemií v táborech takové peněžité odškodění - neuškodilo by, kdyby si při smýšlení svých pohádek protáhli pracovní dobu a uvažovali nad možností, že se někdo na tohle bude dotazovat! Níže jsou výpovědi upřímného bývalého židovského vězně z Auschwitzu I, Marca Kleina. Tohle, je muž úcty, kterému nezáleží na tom kolik bude jeho měsíční odškodné!

"Pracovní doby byly upravovány o nedělích a během svátků, kdy většina komand měla volno. Jmenovitá kontrola byla kolem poledne, večery byly věnovány odpočinku a výběru kulturních a sportovních aktivit. Fotbal, basketbal a vodní pólo zápasy (v otevřeném koupališti postaveném vězni u obvodu - plotu) přilákaly davy diváků. Je třeba poznamenat, že pouze ti ve velmi dobré kondici a dobře živení, osvobozeni od krutých pracovních míst, si mohli dopřát účast v těchto hrách, které budily nejživější potlesky od davů ostatních vězňů."

- Marc Klein, bývalý židovský vězeň koncentračního tábora Auschwitz, "De l'Université aux camps de concentration: Télmorgnages strasbourgeois", str. 453, 1947


"Auschwitz I, se skládal z 28 bloků, postavených z kamene (cihel) a rozvržených ve třech rovnoběžných řadách, mezi nimiž vedly dlážděné cesty. Třetí ulice vedla podél nádvoří a byla osázena břízami, "Birkenhaller" sloužil jako chodník s lavičkami pro vězně, také tam byl plavecký bazén."

- Marc Klein, bývalý židovský vězeň koncentračního tábora Auschwitz, "Observations et réflexions sur les camps de concentration nazis", str. 10, 1948; "Etudes germaniques", str. 244-275, 1948


|Autor: NSS|Zdroj: svobodnyodpor.info|20.10.2014|