První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Alternativa vůči režimu, spořádaný průvod Brnem a potyčky s odpůrci. Takový byl 17. listopad 2014

Výročí 17. listopadu je pro nás ideální příležitostí ke kritice polistopadových poměrů v naší zemi. Naše hnutí se dlouhodobě staví do opoziční role alternativy vůči oběma zkorumpovaným režimům, které si předaly na sklonku roku 1989 moc. Právě proto měla i naše letošní demonstrace, která se uskutečnila v Brně, motto „Alternativa existuje“.


Přes nepřející mírně deštivé počasí nakonec v průvodu pořadatelé napočítali na 150 účastníků, s čímž jsme byli vzhledem k okolnostem spokojeni. Především však oceňujeme disciplínu a spolupráci všech účastníků. Nebylo tomu tak v minulosti vždy a všude. Nejsme z těch, kteří se nebojí sebekriticky přiznat, pokud některá akce neprobíhá zcela podle našich plánů. Nyní ovšem bylo na našem brněnském shromáždění k vidění kvalitní jádro nacionalistického hnutí, které je jistě příslibem do budoucna. I 150 důstojně pochodujících mladých nacionalistů udělá pro dobré jméno národní opozice nespočetně více než tisícovka odstrašujících individuí na nekoordinovaném shromáždění v nějaké cikánské lokalitě. Zkrátka – velké díky všem účastníkům 17. listopadu v Brně!

Za stejně kvalitní lze považovat projevy řečníků na Malinovského náměstí a také na Nových sadech, kde shromáždění končilo. O projevy se postarali předseda DSSS Tomáš Vandas, Matthew Heimbach z organizace Traditionalist Youth Network z USA, předseda Dělnické mládeže Erik Lamprecht a také předseda saské pobočky německých Mladých národních demokratů Paul Rzehaczek. Právě početná podpora ze zahraničí byla pro tuto demonstraci příznačnou - stejně jako je příznačná vzájemná podpora nacionalistů navzájem všude v Evropě v jejich těžkých snaženích proti okupačním sionistickým režimům. O celém pobytu našich hostů v Brně přineseme samostatný článek. Podobně již pracujeme na videozáznamech z celého shromáždění i celých projevů, které budeme také prezentovat na našem webu.

Nelze se také nevyjádřit k incidentům s protitáborem havlistické mládeže, ke kterým došlo po skončení akce. Je třeba zdůraznit, že celý průběh naší demonstrace proběhl přesně podle našich plánů bez sebemenších incidentů. Ale jak už tomu je vždy, tak pokud se ve spojitosti s našimi manifestacemi objeví nějaké nepokoje, pak je to pokaždé dáno přítomností našich svobodomyslně blokujících odpůrců nebo neprofesionálním přístupem policie.

K incidentům nyní došlo v momentu, kdy se po skončení našeho shromáždění účastníci odebírali zpět směrem k nádraží a narazili na zhruba třísetčlenný dav nevábně vyhlížejících odpůrců, který jim vyšel vstříc. Dav začal pokřikovat prázdná hesla o „náccích“, avšak přes značnou přesilu se ničeho nezmohl. Toho se zmohli až policisté v civilu s teleskopickými obušky, kteří byli těmi nejagresivnějšími na místě – příznačné praktiky pro zločinecký polistopadový režim. Malou šarvátku ukončili až po nějakých deseti minutách přiběhnuvší těžkooděnci. Do té doby na místě byli snad jen dva členové antikonflitkního týmu a nespočet „tajných“ policistů, kteří ovšem místo nastolování pořádku měli na práci pravý opak. Jediným výsledkem pak byly 3 transparenty protitábora v rukou nacionalistů.

Nic velkého se tedy opravdu nedělo, ale naše poslední poděkování musí přijít tzv. antifašistům. Znovu jsme byli díky vaší agresivitě a netoleranci na titulních stránkách. Těšíme se zase příště, bez vás to není ono. Společně na cestě k vítězství národní revoluce!

Více fotografií naleznete zde.


|Autor: Redakce|Zdroj: delnickamladez.cz|20.11.2014|