První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Tak kdopak nám to vraždí v Paříži?

Ve středu 7. ledna zaútočila trojice maskovaných mužů na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo v Paříži. Útok byl neobyčejně brutální a profesionální, zahynulo při něm 12 lidí. Muži stříleli z kalašníkovů a měli i granátomet. Existuje skoro dokonalé video natočené kýmsi z vyššího patra, kde je vidět začátek útoku a zabití jedné oběti. Podle prvních zpráv prý vrazi volali Alláh Akabar, tato informace se později ze zpráv vytratila, ale objevila se jiná, podle které jeden z útočníku zakřičel: „řekněte médiím, že tohle je jemenská al-Káida“.

Do médií už po několika hodinách pronikla informace, že pachateli jsou bratři Chérif a Said Kouachiové (jak to tak brzy zjistili?) a jejich osmnáctiletý kamarád Hamyd Mourad. Ten se už policii vzdal, když se z internetu dozvěděl, že byl označen za pachatele; sám tvrdí, že byl ve škole a s útokem nemá nic společného. Bratři Kouachiové jsou dětmi alžírských přistěhovalců, narozeni v Paříži, hovoří francouzsky plynně a bez akcentu.

Honu na oba bratry se účastní na 50 tisíc policistů, v Paříži posílili bezpečnost na bezprecedentní úroveň rovnající se téměř stannému právu, policie hlídá úplně všude a úplně všechno a byla povolána i armáda. Rovněž ostatní státy Západu radostně posílily bezpečnostní opatření a šmírování obyvatel.

Tak nějak si vybavuji podobnost s tzv. Bostonským masakrem, kde v dubnu 2013 při maratónu v Bostonu vybuchly dvě bomby a usmrtily tři lidi. Tenkrát také brzy po útoku byla známa jména pachatelů, také šlo o bratry, tentokrát z Čečny, a americké bezpečnostní složky na ně také uspořádaly bezprecedentní štvanici, do které byla zapojena i armáda. Že se nám ti čečenští / alžírští sourozenci ale nějak vybarvují, co?

Rovněž o motivu útoku na pařížské nakladatelství Charlie Hebdo mají (přinejmenším) média jasno. Nevím, zda je to oficiální stanovisko vyšetřovacích orgánů, ale bratři Kouachiové spolu s kamarádem Hamyd Mouradem postříleli dvanáct lidí, protože zřejmě byli uraženi karikaturami proroka Mohameda, které časopis před několika roky uveřejnil. Jako muslimy je to prý tak urazilo, že prostě popadli samopaly a šli si to vyřídit „po muslimsku“. Jinými slovy, máme tady zjevné muslimské náboženské fanatiky, primitivní a plné nenávisti.

Tak já nevím, věříte tomu?

Mně celý ten případ, respektive to, jak je prezentován a celá hysterie s posílením bezpečnosti s křížkem po funuse páchne jak půl roku odležely sýr.

Tohle byl perfektně profesionálně připravený masakr. Včera (ještě před oznámením jmen útočníků) iDnes uveřejnily názor odborníka na terorismus Mariana Brzybohatého. Cituji z článku:

Jak je možné, že se všem útočníkům následně podařilo uprchnout?
Jak říkám, nebyl to náhodný útok. V redakci byl v podstatě jenom útočný tým. Ale celý tým, který takovouto operaci připravuje, je podstatně širší. Měli vypracovaný plán útoku, ale i plán ústupové cesty, úniku z místa činu. Měli zmapované celé okolí. Věděli, co dělají, a znali reakci bezpečnostních sil.

Říkáte, že útočila jen malá část skupiny. Dokážete odhadnout, kolik lidí se podílí na přípravě takovéhoto teroristického útoku?
Nerad bych hádal, to by bylo na celou přednášku. Ale pravděpodobně jich bylo mnohem víc. Někdo musel zajišťovat informace, někdo to musel naplánovat, zajišťovat logistiku. Požadavky na počty lidí a na jejich kvalifikaci jsou v tomto případě velmi specifické. A takového člověka neseženete na každém rohu. Jednalo se pravděpodobně o lidi, kteří byli pro tento způsob útoku vycvičení.

Několik hodin po vyjití toho článku tytéž noviny oznámily, že za útokem jsou dva bratři a jejich osmnáctiletý kamarád. Dává to smysl? Mně ne. :) Kde vzali tři mladí kluci kalašnikovy a dokonce granátomet, jak si zajistili logistiku celé akce, jak věděli, jaké bezpečnostní opatření funguje v budově (nakladatelství bylo hlídáno policií kvůli dřívějším vyhrůžkám), kdo je naučil tak dokonale vraždit, jak si připravili vozy, které na útěku střídali, kde na to vzali prachy (taková věc je drahá, nemyslete si) a jak je možné, že navzdory perfektně profesionálně odvedené práci policie už za několik hodin věděla, kdo jsou?

Připomíná mi to známý cestovní pas Mohameda Atty, který byl několik hodin po zhroucení dvojčat nalezen v rozpálených a hořících troskách mrakodrapů nedotčen jako panna, ačkoliv z letadel a jejich cestujících zbylo jinak velmi málo. :) Spolu s příručkou Jak řídit letadlo v arabštině nalezenou ve voze zaparkovaném na letišti.

A jestliže za tím stojí opravdu nějaká muslimská teroristická skupina, proč se dosud k útoku veřejně nepřihlásila? Tohle přeci teroristé dělají rádi. Jsou na svou „práci“ hrdi. Proč skromně mlčí jemenská al-Káida?

Sorry, ale tahle práce byla dílem profesionálních zabijáků, vycvičených a podpořených profesionální organizací, v tom souhlasím s výše citovaným odborníkem na terorismus. Tohle není arabský styl a není to ani jejich mentalita. Muslimští fanatikové takhle neuvažují a neplánují do posledního detailu v hollywoodském stylu akčních filmů. Když zabíjejí, tak jednodušeji. Třeba nastraží podomácku vyrobenou bombu nebo tak něco podobného.

Takže si položme otázku Cui bono?, komu to prospělo?, která většinou naznačí směr úvah, kterým bychom se měli ubírat.

Prospělo to muslimům a Arabům obecně? Čeho tím dosáhli, pokud to udělali? Já myslím, že tím útokem strašně ztratili. Ztratili kredit, pokud vůbec nějaký měli, ztratili důvěru, sympatie mlčící většiny, nebo alespoň neutralitu v názorech na ně. Útokům na jejich víru nejen nezabránili, ale ještě ji podpořili, teď budou další časopisy ze vzdoru a kvůli jakési údajné „svobodě projevu, kterou si my na Západě nenecháme vzít“ tím tuplem uveřejňovat podobné hloupé karikatury proroka Mohameda, muslimové budou – jako etnická skupina a jako náboženství vystaveni šikaně a posměškům ještě více než před tím. A to nejen ve Francii, ale v celém západním světě.

K čemu to povede? K dalšímu vyhrocení nepřátelství! Muslimové se ještě více semknou, ještě více radikalizují. Cítí se ohroženi – a právem! Od 11. září 2001 jsou muslimové a islám obecně neustále trnem v oku západní civilizace. Útoky a posměšky se stupňují, co je nejhorší, jsou vedeny oficiálně v masmédiích takže se pomalu a nenápadně vytváří jakýsi konsensus, že islám = zlo. Je to samozřejmě nesmysl, islám není horší než křesťanství a určitě je mnohem méně nebezpečný než jisté temné proti-lidské náboženství, které učí, že jednu etnickou skupinu Bůh vyvolil, aby vládla, a dal jí do područí všechny ostatní lidi jako sluhy. A že ti sluhové nemají větší cenu než dobytek.

Muslimové by museli být fakt „vylízaní“, pokud by takovou šílenost provedli. A pokud byli „tak vylízaní“, jak to jde dohromady s perfektně a profesionálně připravenou operací vraždění?

Shodneme se asi na tom, že to muslimům neprospělo. Dále už to nebudu rozebírat, směr úvah jsem naznačil a zbytek jistě domyslíte sami.

Schyluje se ke konfliktu civilizací. Jsme vmanévrováváni do boje, který není náš. Máme bojovat v náboženské válce za někoho, kdo si sám sebe příliš cení a je příliš zbabělý, aby ten boj vedl. Pamatujme na to. A až vám zase přijde emailem nějaký nenávistný proti-muslimský pamflet, jako se to stává mně teď pravidelně, raději to vymažte a neposílejte to dále. Nebuďte loutkami někoho, kdo tahá za nitky v pozadí.



|Autor: V. Stwora|Zdroj: zvedavec.org|10.1.2015|