První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Módes Róbes

Mnohokrát jste se, kamarádi, jistě mezi sebou bavili na téma oblečení, oblečení z Evropy versus hadry z Asie apod. I my jsme se takových rozhovorů účastnili a vesměs to vždy končilo lakonickou poznámkou „stejně je to všechno od rákosů, tak co si tím lámat hlavu“. Skutečně i při zběžném pohledu na český trh můžeme nabýt dojmu, že se u nás již opravdu nic nevyrábí, avšak zkusme se na tuto problematiku podívat trochu blíže.

Nejprve si řekněme něco málo ideového. Proč se snažit o zachování Evropského průmyslu, včetně oděvního je jistě jasné: je potřeba usilovat o zachování výrobních prostředků rozličného druhu proto, abychom po revoluci měli na čem vůbec vystavět fyzické předpoklady nové společnosti. Pokud se z nás „stanou“ kanceláře světa, pokud všechny výrobky budeme nuceni přijímat z různých koutů světa a nebudeme mít kvalifikované pracovní síly pro provoz jednotlivých průmyslových odvětví, pak rozhodně novou, soběstačnou, Nacionálně Socialistickou Evropu nikdy nevybudujeme. Proto je jakákoliv snaha o podporu českých, potažmo evropských firem nutností a to i na úrovni jednotlivců – stejně jako má smysl stále co nejvíce pronikat do soustavy idejí NS, žít podle nich i když jedinec sám o sobě jistě revoluci nepřivodí, tak má smysl i právě tento malý, jednotlivý odpor vůči kapitalistickému gigantu, který nás obklopuje.

Před pár dny jsme se v kruhu kamarádů bavili na výše zmíněná témata – samozřejmě se tak stalo v souvislosti se značkou Thor Steinar. Nebudeme zde rozebírat přímo tuto firmu i když dát si do protikladů dva názorové proudy vzniklé kolem ní by jistě bylo velmi zajímavé. Výsledkem tohoto rozhovoru zkrátka byla celkem jasně se rýsující skepse vůči snahám najít si oděvní značky evropského původu a samozřejmě pokud možno v Evropě své produkty vyrábějící. Je jasné, že ve všech větších firmách a společnostech má prsty nějaký žid či skupina pejzů ať už se jedná o nemalé akciové podíly, či přímo členství ve vedení té či oné společnosti (např. Kenvelo je přímo židů), avšak i takovou společnost lze podpořit nákupem jejích produktů. Abychom se hned vyhnuli nějakému osočování, je nutno si uvědomit, že (prozatím) musíme hledat cestu menšího zla a tedy pokud se ukáže, že nějaká společnost či firma je z části ovlivňována židem, ale vyrábí u nás, pak nákupem jejího zboží podporujeme pracovní místo Čecha či Evropana (ano je pravda, že takových je poskrovnu, neboť jsou u nás čím dál více zaměstnáváni asiaté, ukrajinci apod.) což je lepší, než dávat své peníze židovské firmě vyrábějící v Asii – z toho Čech nemá naprosto nic.

Skepse vzešlá z výše zmíněné diskuse ovšem podnítila menší hledání na netu a světe div se: i při celkem povrchním a krátkém brouzdání jsme našli nějaké ty firmy nejen českého původu, ale i v Čechách vyrábějící. Uvedeme si zde i konkrétní jména daných firem, navzdory faktu, že mnoho o nich nevíme. Je jisté, že z „reklamy“ na Reichu nadšeni nebudou, ale my si alespoň ukážeme, že se stále můžeme obléknout bez toho, aby se našimi „krejčími“ stali cizinci, kteří zde nemají co pohledávat.

Nuže, pokud se chcete vydat na hory, či na výlet kamkoliv jinam, chystáte-li se dokonce třeba na zdolání Aljašky, Himalájí, Islandu apod. a sháníte vhodné odění či spacáky, stan atp. zkuste vedle velkých firem typu Husky, Tilak či Hannah (což jsou české firmy) např. Warmpeace (www.warmpeace.cz), který ovšem neoblékne vegany, protože nezřídka jako vycpávku užívá kachní peří (takže sice nešijí v bambusové říši, ale zase se podílí na vykořisťování zvířat). Zkusit můžete i firmu Condor (www.spacaky.cz), budete-li chtít třeba zorganizovat letní tábor. Na každé výpravě je samozřejmostí batoh či krosna tak proč nesáhnout po výrobcích české firmy Gemma (www.gemmasport.cz) – u ní můžete pořídit i nafukovací člun.

Avšak na hory a výlety se člověk vydává většinou jen jednou za čas – kde se tedy obléci pro běžný život? I zde jsou samozřejmě možnosti, jistě všichni znáte firmu STYX u níž nakupují dokonce i různé celebrity, to je, navzdory zřejmé nesympatičnosti a participaci na kultuře úpadku, česká firma. O poznání sympatičtější společnost je ovšem také Moira (www.moira.cz), případně Litex (www.litex.cz). Pokud rádi nosíte kočile, jistě vás potěší firma H&D se svým e-shopem www.e-kosile.cz, trička a mikiny samotné snad ani nemá smysl řešit – nakoupit můžeme u kamarádů, kteří si otevřeli obchody, ale pokud byste chtěli něco v „nenápadnějším“ stylu, zkusit můžete firmu UAX (home.uax.cz), zejména pokud máte rádi nějaký sport. U sportu můžeme zůstat a zejména mladí jistě znají firmu Nugget (www.nugget.cz).

Chcete-li se elegantně obléknout do práce či na nějakou společenskou událost, zkuste se podívat na značku Pietro Filipi (www.pfshop.cz) – ano, je to česká značka i když by se to tak nemuselo na základě jména zdát.

Pokud jsme si již tedy sehnali nějaké to oblečení u českých firem a vyhli jsme se tak (alespoň částečně) asijské výrobě, nevkusu a nekvalitě, jistě stojí zato poukázat též na všeobecně známé výrobce bot (bosi přeci chodit nebudeme) Baťa (www.bata.cz) a Botas (www.botas.cz). Mimochodem Botas vyrábí boty, které směle mohou obout i vegani – není zde užit žádný živočišný produkt.

Ukázali jsme si jen pár značek, které jsme našli po velmi zběžném pohledu na net, avšak účelem tohoto článku není sestavení seznamu firem, kde „smíme“ nakupovat. Účelem tohoto článku je ukázat vám, kamarádi, že je více než zbrklé a předčasné lámat hůl nad snahou nacházet si firmy v různých odvětvích, které jsou české či evropské. Ještě stále Asie neutopila zcela domácí produkty. Je jasné, že dnes ukázané firmy ve většině případů vůbec nesledují nějaké cíle v Nacionálním Socialismu a evropské identitě, je možné, že se některé dokonce angažují v různých akcích proti rasismu a xenofobii (čímž si v konečném důsledku samy utahují oprátku), ovšem my si již snad budeme pamatovat, že než nad něčím zlomíme hůl, zjistíme si nejdříve oprávněnost takových fatalistických postojů.

Možná bychom ještě měli upřesnit jednu důležitou věc, kterou jsme nakousli již výše: dnes žijeme naneštěstí v přebujelém kapitalismu a proto kdekoliv utratíme nějaké peníze, sypeme je do kapes gigantického molochu jménem volný trh a „svobodné“ podnikání. Nahlíženo tímto prizmatem bychom mohli opravdu neřešit, kde si nakoupíme apod. protože ty peníze stejně dostane náš nepřítel. Avšak jak bylo již řečeno – v této těžké době musíme nalézat cesty menšího zla a dát si tu práci s jejich objevováním. Uvědomme si, že peníze se k židu dostanou různě klikatou cestou – než je dostane on, objeví se tu a pak zase támhle a my bychom měli nalézat cesty co nejklikatější, protože v některém záhybu cesty ty peníze třeba podpoří pracovní místo nějakého soukmenovce a jeho rodiny. Hledejme a nalézejme! Jako vodítko nechť vám, kamarádi, slouží tento článek.

Naší pílí dosáhneme v budoucnu stavu, kdy opravdu nebudeme muset dumat nad tím, komu z našeho nákupu půjdou peníze, protože každá cesta povede k nacionálně socialistické společnosti!


|Autor: Redakce| Zdroj: h8edgereich.wordpress.com