První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

O nenávisti k systému, protivládní demonstrace 15.3.2012

Není to tak dlouho, co vláda slibovala navýšení platů, zejména v řadách doktorů, policie a hasičů. Ano, k navýšení platů skutečně došlo, avšak jen v podobě mediálního obrazu, kdy média zvěřejňovala platy ředitelů zamíchaných do platů „obyčejných“ pracovníků. To se jim pak ten průměrný plat mnohem lépe počítal a především mnohem lépe ukazoval. To se jim pak blýskaly ty výplatní pásky ve výší 40 tisíců a výše. Ovšem skutečnost je taková, že řadoví zaměstnanci na tom byli stejně, mnohdy i hůře.
Např. policistům a doktorům odmítají platit přesčasy, které měsíčně čítají desítky hodin. Problémy nejsou však jen finanční. Jak doktor (a teď nechceme nijak podceňovat jejich síly), který slouží několik hodin, nespí, stále se stará o medikaci pacientů, přijímá nové pacienty, sepisuje jejich propouštěcí zprávy, má na starosti mnoho oddělení a ve většině případů je sám na několik oddělení, mnohdy i zachraňuje životy, může po mnohahodinové službě pečlivě ošetřit pacienta? Zkrátka si z nás dělají stroje na výrobu peněz pro politické kapsy.



Kapitalistický systém v čele s Václavem Havlem po roce 89 nasliboval mnoho. Splnil však jen pravý opak. Každým dnem se čím dál tím víc stáváme systémovými otroky, kteří jen pracují ne pro blaho národa, nýbrž pro blaho politiků a jejich přisluhovačů. Práce byla vždy způsobem obživy vlastní rodiny, popřípadě přátel, dnes je tomu ovšem jinak. Dnes pracujeme, abychom plnily choutky nenažraných politiků a mnohdy za výplatu z práce nelze zajisti základní potřeby pro uživení rodiny, nebo se hospodaření v domácnosti pohybuje na hranici bídy. Případy, kdy se občané rozhodují mezi jídlem, nebo léky na nemoc, jsou čím dál tím víc častější. Proto se musíme stavět na odpor proti současné „zlokracii“, demokracii psané jen na papíře a krásným chvilkám zobrazujícím se jen na billboardech politických kampaní, které daňové poplatníky stojí statisíce.


15.3. 2012 se téměř po celé republice konaly protesty proti vládě. Aktivisté Svobodné mládeže a mnoho dalších pronárodních aktivistů hnutí odporu, si tyto okamžiky nenechali ujít a v mnoha městech protesty navštívili. Největší protesty probíhaly např. v Praze, Brně, Hradci Králové, Ostravě, nebo v Pardubicích. Např. v Praze byla účast něco kolem dvou tisíc, zatímco v Brně se sešlo mnohem více občanů. Jak už jsme psali výše, onen čtvrteční den si nenechalo ujít mnoho aktivistů. Např. aktivisté SM v Pardubicích během své návštěvy rozdali přes 400 letáků proti systému. Počet se může zdát velmi nízký, ovšem místní demonstrace čítala něco kolem 500 účastníků, takže počet rozdaných letáků byl adekvátní a z tváří demonstrujících byl vidět značný zájem o propagační materiály. Účastníci protestu si mnohdy pro propagační letáčky chodili sami, takže aktivisté nemuseli každého po jednom obcházet a měli tímto značně ulehčenou práci. Obdobně probíhaly letákové akce i v jiných městech.



Netolerujme zvrácenou politiku vlády. Nenechme se ovládat a útočme na prohnilý systém na každém kroku. Buďme aktivní a donuťme systém padnout na kolena. Společně proti vládě a její zradě!



|Autor: Redakce|Zdroj: svobodnamladez.org|16.03.2012|