První máj   Street Art   Rioty   R.E. Skružný   Vznik ČSR   Vyhlazení   Vzdělání   En|De|Pl|Ru  

Aktivismus    Reporty    Pozvánky    Termíny    Vzpomínáme    Koncept    Ideologie    PC bezpečnost  

Report: Sag was du denkst - Další společná akce evropských nacionalistů

Německá mládežnická organizace Junge Nationaldemokraten (JN) pořádala v sobotu v saském Döbelnu demonstraci pod heslem „Řekni, co si myslíš“. Protože – opravdu může dnes člověk říkat, co si myslí? Právě svobodu slova jen zdánlivě nenápadně neustále přiškrcuje tzv. politická korektnost. O problémech, které přináší na starý kontinent masová imigrace z třetího světa či pavučina mezinárodního finančnictví, která dlí nad státní mocí evropských zemí, se smí mluvit jen velmi opatrně. Pokud volíte při kritice nevhodná slova, hrozí člověku hned právní újmy.


To jsou problémy, které trápí nejen Německo, ale celou Evropy v 21. století. Proto němečtí pořadatelé pozvali také zahraniční delegace z vlámské studentské organizace NSV! a právě nás – Dělnickou mládež.

Když naše skupinka přijela na místo setkání na nádraží v centru Döbelnu, na místě už bylo několik desítek, vesměs žlutě oděných aktivistů. Žlutá trička, balonky a transparenty byly právě charakteristické pro kampaň Sag was du denkst (Řekni, co si myslíš). Za zmínku rozhodně stojí, že kvůli jednomu našemu autu z České republiky na místě byli také čeští policisté z antikonfliktního týmu, což působilo poněkud směšně.


Jak je v Německu pravidlem, demonstrace proběhla velmi disciplinovaně a z organizačního hlediska profesionálně. Během dlouhého pochodu žlutá formace prošla takřka celé město, přičemž v průvodu vynikala i naše červeně oděná skupinka s vlastními prapory.

Mezi řečníky vystoupil také předseda Dělnické mládeže (DM) Erik Lamprecht, který mluvil o smyslu spojenectví evropských nacionalistů. Naše spojenectví totiž není jen formální nutností v boji proti společnému nepříteli. Je to skutečné kamarádství napříč Evropou. „Naše vidění světa, náš světonázor, náš duch – je jedno a totéž,“ hřímal na prosluněném náměstí předseda DM.


Mezi dalšími vystoupili také němečtí aktivisté Sven Skoda a Jan Häntzschel, kteří mluvili o stavu, v jakém se nyní jejich vlast nachází. A že to nejsou časy nikterak dobré, o tom nikdo z účastníků nepochyboval. Předseda braniborských Mladých národních demokratů Pierre Dornbrach poukázal, jak směšnou roli přisluhovače systému hrají tzv. antifašisté. A pozdrav ze své vlasti přidal i zástupce vlámské NSV!.

Náš program ale s koncem demonstrace skončit neměl. Společně s kamarády z Belgie, ze Saska a Braniborska jsme se přesunuli do velkého sálu, kde byla připravena zábava, dobré jídlo a pití i živá hudba. Našim hostitelům patří naše velké díky. Evropská mládež společně v boji za nové zítřky. Tak a nikdy jinak!

Evropa – mládež - revoluce


|Autor: Redakce|Zdroj: delnickamladez.cz|8.10.2014|